Islere dupa reteta lui Nagymama!

de Panacris in Prajituri, 10 Dec 2011 | 6872 vizualizari

 

Ca tot a venit mama la mine, am facut o noua portie de islere dupa reteta ei! Sunt delicioase!!!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat

  • faina 300 g.
  • untura de porc 200 g.
  • zahar 2 linguri
  • sare iodata 2 g.
  • zahar vanilinat 1 plic
  • lapte 25 ml.
  • amoniac 1 lingurita
  • galbenus de ou 1 bucata

Ingrediente pentru crema

  • unt 80% grasime 250 g.
  • zahar tos 300 g.
  • Glazura de ciocolata 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere dupa reteta lui Nagymama!:

Faina se amesteca cu untura, galbenusul de ou, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute se pun in tava tapetata cu foaie de pergament si se pun la copt, in cuptorul preincins pentru cca. 20 de minute la foc mediu. Intre timp untul se freaca cu zaharul tos pana se omogenizeaza. Islere se unesc cu aceasta crema. Se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece pana a doua zi. Aceste islere trebuie facute cu 3 zile inainte de a fi servite, deoarece in prima zi sunt foarte crocante, (adica tari!!!).

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere dupa reteta lui Nagymama!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.12.2011, 18:54

vreau vreau si eu

Panacris 1

11.12.2011, 21:11

Mai au ramas cateva si pentru intarziati

mamaieelena 1

11.12.2011, 23:36

excelente

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Islere